Acqua Panna & S. Pellegrino

води за специални моменти

Добрите вина изискват вода със специални качества. Acqua Panna и S. Pellegrino са води за специални моменти и за качествени вина. И сме благодарни, че те са официалната вода на DiVino.Taste и че са наши дългогодишни партньори!
S.Pellegrino и Acqua Panna са води с история. Acqua Panna е тиха вода с произход от Тоскана, близо до Флоренция. Наречена е така на името на извора Пана. Acqua Panna е по-стара от S. Pellegrino и е известна още от 1564 г. Това е водата, която семейство Медичи са пиели в лятната си резиденция "Вила Пана".
S. Pellegrino, която се бутилира от 1899 г., идва от градчето Сан Пелегрино Терме близо до Бергамо, в подножието на Алпите. Тази естествено газирана вода прилича на термална, тъй като извира по-топла от земята и от векове е известна с терапевтичните си качества.
Всички правила имат изключения, но най-общо казано, за червено вино (и/или за силно вино) ни трябва газирана вода. Структурата и минерализацията на S. Pellegrino я правят изключително подходяща за съчетаване с червени вина. За по-леките вина като белите повече подхожда по-лека вода. Затова Acqua Panna, която е негазирана и с по-ниска минерализация, е много добра за тях - тя подчертава вкуса на виното.