Клуб на дивите дрожди | Wild Yeast Club

Натурални вина | Natural Wines

Discover.VINO 2023 представя:
Клуб на дивите дрожди
Светът на натуралните вина е все по-разнообразен и все по-значим. Искаме да ви запознаем с най-добрата му страна!

За пръв път на Discover.Vino 2023 Марин Атанасов и DiVino представяме като специален нов акцент на изложението Клуб на дивите дрожди/Wild Yeast Club! Това е обособено пространство – бар с натурални вина от България и чужбина. Тази зона е и единственото място на събитието, където ще присъстват и български вина. Специалната ни селекция от около 30 вина има за цел да покаже реалното разнообразие в тази все още не съвсем позната и трудна за точно дефиниране категория. Очаквайте внимателно подбрани, различни и интересни вина – български и от други страни, които отговарят на определени критерии. Основните сред тях са: виното да е от биологични и/или биодинамични лозя, да е получено чрез спонтанна ферментация (с диви дрожди), без намеса или с минимална намеса в процеса на винификация и без никакви добавки (с изключение на максимум 30 ppm общи сулфити).

Каним посетителите на Discover.Vino да опитат натуралните вина в зоната Wild Yeast Club! Ще получите компетентна информация от екипа на клуба - както за всяко конкретно вино, така и за натуралните вина като цяло. Ще може и да закупите повечето от тях. Екипът е ръководен от Марин Атанасов – водещ сомелиер и винен експерт с огромен опит. Той е създател на винения бар Wineground Bottles & Beans във Варна, със сериозна селекция от натурални вина.

🍇Участват вина на българските изби Ахинора, Бендида, Вила Кътина, Angels' Kitchen, Винарна Загрей, На Баир Лозе, Айа Естейт, meDИВine
🍇Чуждестранните изби, които представят свои натурални вина са френските Vignobles des 2 Lunes от Елзас, Domaine de l'Arjolle – Лангедок, Mas Amiel – Русийон, Bernard Baudry – Лоара, както и Matetic Vineyards във Вайе дел Росарио, Чили.

Изследвайте света на натуралните вина в Wild Yeast Club на Discover.Vino!