Ясемин Баран | Yasemin Baran

wine professional

Ясемин Баран е опитен инженер-технолог на храната, както и винен професионалист.  Завършила е технология на виното във Франция, а след това трупа опит в някои световноизвестни винарни в Турция, Бордо, Долината на Лоара, Нова Зеландия и Германия. Ясемин отлично познава местните турски сортове.

.................................................................

Yasemin Baran is an experienced food engineer and wine professional. She studied wine technology in France and went on to gain experience at several world-renowned wineries in Turkey, Bordeaux, the Loire Valley, New Zealand, and Germany. Yasemin has an in-depth knowledge of Turkey’s indigenous grape varieties.

17:30 - 19:00

Петък | Friday 25 Април | 25 April

Турция и нейните вина от местни сортове – модерни и неподражаеми | Turkey and Its Wines from Indigenous Grapes – Modern and Unequalled

Майсторски клас

25 април 2025, 17:30 - 19:00

bye-ticket-button

Каним ви в един свят, в който древните винарски традиции се срещат със смели модерни проявления. С винарско наследство, датиращо от над 7000 години, Турция е един от най-старите, но най-слабо изследваните винени региони в света. В основата на тази история са местните сортове грозде. От изтънчената елегантност на нариндже до дръзката структура на боазкере и живия чар на окюзгьозю, турските вина най-накрая стъпват в светлината на международните прожектори и завладяват онези, които търсят нещо ново, отличително и дълбоко вкоренено в тероара. Заповядайте на един „откривателски“ майсторски клас, където ще изследваме някои изненадващи и отличителни вина от турски местни сортове – различни от всички, които сте опитвали преди.

Заедно с Ясемин Баран ще опитаме:

Kayra Narince вертикална дегустация – 2023, 2020, 2017
Kayra Öküzgözü 2019
Pendore Öküzgözü 2020
Prestige Bogazkere 2013
Buzbağ Rezerv Öküzgözü & Boğazkere 2020

Майсторският клас ще се води на английски език без превод на български.

Цена до 24 април: 60 лв.

Цена от 25 април: 80 лв.

..............................................................

Masterclass

25 April 2025, 17:30 - 19:00

Step into a world where ancient winemaking traditions meet bold, modern expression. With a winemaking legacy stretching back over 7,000 years, Turkey is one of the world's oldest—but least explored—wine-producing regions. At the heart of this story are indigenous grape varieties. From the refined elegance of Narince to the bold structure of Boğazkere and the vibrant charm of Öküzgözü, Turkish wines are finally stepping into the international spotlight—and captivating those seeking something new, distinctive, and deeply rooted in terroir.
Join us for a “discovery” masterclass where we will explore some surprising and distinctive wines made from Turkish indigenous varieties—unlike anything you’ve experienced before.

Together with wine expert Yasemin Baran, we’ll explore:

Kayra Narince Vertical Tasting – 2023, 2020, 2017
Kayra Öküzgözü 2019
Pendore Öküzgözü 2020
Prestige Boğazkere 2013
Buzbağ Rezerv Öküzgözü & Boğazkere 2020

The masterclass will be conducted in English without translation into Bulgarian.

Price up to 24 april: 60 BGN

Price after 25 april: 80 BGN

bye-ticket-button-engl